Είναι στον Ατλαντικό Ωκεανό που οι ερευνητές των Εργαστηρίων Biarritz βρίσκουν το καλύτερο από τα ενεργά συστατικά τους. Για να προσφέρουν τα οφέλη του ωκεανού στο δέρμα σας, οι επιστήμονες εμπνεύστηκαν από το κόκκινο φύκι Gelidium sesquipedale, για να εξάγουν ένα μοναδικό ενεργό συστατικό: Alga-Gorria®. Αποκαλύπτουν τις δυνάμεις του και τις ιδιότητές του στο κοινό…

Η μαγεία του ωκεανού στο δέρμα σας

Εδώ και σχεδόν 4 δισεκατομμύρια χρόνια, τα φύκια αντλούν την πηγή της ζωής τους από τις θάλασσες και τους ωκεανούς. Αν και εξελίσσονται σε ακραία περιβάλλοντα, αυτοί οι οργανισμοί έχουν καταφέρει να προσαρμοστούν για να αναπτυχθούν, να επιβιώσουν και να αναπαραχθούν. Χωρίς ρίζες και στόματα, τα φύκια απορροφούν όλα τα θρεπτικά συστατικά μέσω του “δέρματός” τους, συγκεντρώνοντας την ουσία του ωκεανού και του ήλιου για να αναπτυχθούν, ενώ παράλληλα αναπτύσσουν στρατηγικές προστασίας ενάντια στις επιβλαβείς ακτίνες του ήλιου και τις ανεπιθύμητες μοριακές επιθέσεις. Μελετώντας τον μεταβολισμό τους, το τμήμα Έρευνας και Ανάπτυξης (R&D) ανέπτυξε το κορυφαίο συστατικό τους, Alga-Gorria®, με ευεργετικές ιδιότητες.

Ένα κατοχυρωμένο με δίπλωμα ευρεσιτεχνίας αντιοξειδωτικό συστατικό

Το κατοχυρωμένο εκχύλισμα Alga-Gorria® είναι ένα ισχυρό αντιοξειδωτικό. Συνδυάζει καροτενοειδή και αμινοξέα τύπου μυκοσπορίνης που του επιτρέπουν να εξουδετερώνει ένα ευρύ φάσμα ελεύθερων ριζών. Αλλά τι είναι οι ελεύθερες ρίζες; Είναι ασταθή μόρια που επηρεάζουν οξειδωτικά όλα τα κυτταρικά συστατικά (DNA, δομικές πρωτεΐνες, ένζυμα και λιπίδια μεμβρανών). Με απλά λόγια, οι ελεύθερες ρίζες καταστρέφουν τις δομές που εγγυώνται τη νεότητα του δέρματος, όπως το κολλαγόνο, η ελαστίνη και το υαλουρονικό οξύ, επιταχύνοντας έτσι τη γήρανση του δέρματος…

Alga-Gorria®: ένα απαραίτητο συστατικό στις αντηλιακές τους κρέμες

Όπως πιθανότατα γνωρίζετε, τα Εργαστήρια Biarritz δεν προσφέρουν απλώς μια απλή αντηλιακή προστασία. Έχουν αναπτύξει πραγματικές περιποιήσεις που συνδυάζουν άμυνα κατά των ακτινών UVA και UVB, κυτταρική προστασία, πρόληψη της γήρανσης και ενυδάτωση. Οι αντηλιακές τους κρέμες προστατεύουν τα κύτταρα και διατηρούν τη νεότητα του δέρματος χάρη στον συνδυασμό αποτελεσματικών φίλτρων UV και του κατοχυρωμένου με δίπλωμα ευρεσιτεχνίας αντιοξειδωτικού συστατικού Alga-Gorria®. Ανάμεσα στους παράγοντες που επιταχύνουν την παραγωγή ελεύθερων ριζών, περιλαμβάνονται οι ακτίνες UVA, οι οποίες υπάρχουν στην ατμόσφαιρα σε σταθερή ποσότητα καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου και ακόμη και σε συννεφιασμένες μέρες. Γι’ αυτό το λόγο το Alga-Gorria® παίζει σημαντικό ρόλο στις αντηλιακές τους κρέμες: σε συνδυασμό με τα φίλτρα αντηλιακής προστασίας κατά των UVA/UVB που υπάρχουν στις φόρμουλες, το Alga-Gorria® εξασφαλίζει την προστασία των κυττάρων του δέρματος από τις ελεύθερες ρίζες, προσφέροντας έτσι βέλτιστη προστασία σε καλό ή κακό καιρό.

“Οι αντηλιακές μας κρέμες προστατεύουν τα κύτταρα και διατηρούν τη νεότητα του δέρματος χάρη στον συνδυασμό αποτελεσματικών φίλτρων UV και του κατοχυρωμένου με δίπλωμα ευρεσιτεχνίας αντιοξειδωτικού συστατικού Alga-Gorria®.”

Laboratoires de Biarritz France

Πότε πρέπει να χρησιμοποιείτε αντηλιακή κρέμα;

Κάθε μέρα! Οι ακτίνες UVB δεν είναι οι μόνες που βλάπτουν το δέρμα. Οι UVA δρουν τόσο στον ήλιο όσο και στη σκιά, ανεξάρτητα από την εποχή του χρόνου. Η χρήση αντηλιακής κρέμας είναι σημαντικός παράγοντας πρόληψης ορισμένων σοβαρών δερματικών παθήσεων. Και για να προσαρμόσει την αντηλιακή σας φροντίδα στην καθημερινή σας ρουτίνα ομορφιάς, τα Εργαστήρια Biarritz έχουν αναπτύξει κρέμες, γαλακτώματα, κρέμες με χρώμα και αντηλιακά στικ για όλες τις περιστάσεις. Το δέρμα σας θα σας πει ευχαριστώ!

Θέλεις να βρεις τα αντηλιακά προϊόντα της Biarritz; Αν ναι τότε ακολούθησε το link.